Tuesday, June 2, 2009

66th day in New York



MUISTIO; LUOTTAMUKSELLINEN

Tunnus: 301184-66

Hoitava taho: NYC-007

Tiedoksi: HEL-0700; KULT-09; ALC-666; SYÖP-10; SHOP-100


Otsikko: Suomi Fest 20.-25.5.2009

Tiivistelmä: Viikko sitten päättynyt Suomi Fest pönkitti jälleen Suomi-kuvaa New Yorkissa


Leipäteksti: Newyorkilaisesta näkökulmasta Suomi Fest muodostaa olennaisen osan Suomi-brändiä, ja eräät suomalaiset kulttuurin rahoituslaitokset ovat tukeneet avokätisesti festivaalin säännöllistä järjestämistä. Suomi Fest Teamin lonkerot ulottuvat laaja-alaisesti suomalaisen kulttuurin ja ulkoasiain eri sektoreille. Suomi Festin tunnettuus on heikohko kotimaisessa perspektiivissä, mutta festivaali on sen arvostajien silmissä sitäkin keskeisempi osa suomalaisen kulttuurin vientiä.


Tämänkertaisen Suomi Festin päätapahtumana oli määrä järjestää neppisautokisat williamsburgilaisen Surf-baarin terassilla. Neppis-projektin tavoitteena oli istuttaa brooklynilaiseen ikinuoreen hipsterikansaan ripaus suomalaista post-vappu-kulttuuria. Valitettavasti tämä festivaalin päätapahtuma jouduttiin perumaan. Kaiken kaikkiaan Suomi Fest onnistui silti mitä mainioimmin, ja Suomi-kuva vankkeni entisestään erityisesti Greenpointin, East Villagen ja Lower East Siden alueilla. Tämänkertaisen Suomi Festin saavutuksina mainittakoon rusettirullaluistelut katolla ilman rullaluistimia ja rusetteja sekä tehokkaahkon ac-asennusryhmän moitteeton työskentely. Suomi Festin sisällöntuotanto syntyy itseään ruokkivassa prosessissa, jonka tulevaisuuden näkymät ovat kirkkaan sumuiset.


Liitteet: toipumisraportti sekä kolme valokuvaa (yht. 4 kpl, sähköisesti)



Liite 1



Liite 2



Liite 3

Epävirallinen oheismuistio: "Post Festum"


Paluu Suomi Fest -planeetalta byrooseen oli karuhko. Festivaalin taiteellinen johtaja sekä ex-skandinaavisten suhteiden lähettiläs veivät helteen mukanaan Suomeen, ja New Yorkin ylle asettunut harmaa märkä rätti kietoi eVillagen pääkonsulin muutamaksi päiväksi tiukahkoon otteeseensa. Rätti hiersi kurkkua erityisen ikävästi, kun ilmeni, että jäin kolmeksi viikoksi työdeskilleni yksin, mistä superviisori oli oho unohtanut informoida.


Lievitystä hektisten mutta masentavien toimistopäivien väliin toivat onneksi ihana Nina Persson tiistaina ja Au Revoir Simonen tytöt perjantaina. Pakistanin ja Sri Lankan katastrofaalisen humanitaarisen tilanteen sekä ilmasto-, ruoka-, energia- ja finanssikriisin ristipaineessa kävimme YK-tyttöjen kesken myös testaamassa täkäläisen kaksi-ja-puolituntisen pubivisan, jossa The Blondes -joukkueemme pärjäsi yllättävän hyvin.


Halvan dollarin, ihanien second hand -kauppojen ja finanssikriisi-alennusmyyntien myötä shoppailu on sietämättömän halpaa – halvempaa kuin syöminen – joten olen käynyt säästämässä itseni vararikkoon. Jos fiksu ois, niin käyttäis ruokarahat kaikki järkevään shoppailuun, siis johkin muuhun kuin white chocolate chip macadamia butter cookieihin...



Liite 4




4 comments:

Anonymous said...

Millainen Nina Perssonin A Camp oli livenä? Stronger Than Jesus on ökybiisi!

/P

Ulla said...
This comment has been removed by the author.
Ulla said...

Hei P!

Nina Persson oli tietty ihana, mutta muuten A Camp tuntui vähän vaisulta. Päälimmäisenä syynä vaisuuteen oli kuitenkin nihkeä newyorkilainen yleisö, jonka taputusten ja hurrausten laiskuus selvästi vaivasi Ninaa ja poikia.

Emmu said...

:DDD Kyllä on aski-opit (asiakirjan muotoilu) mennyt perille! Ihan mahtavaa! Ja mukavaa, kun osaa poimia sieltä kaikkia insidejuttuja. :P